Hoger beroep schadevergoeding ‘Gluurverhoging’
18 februari 2019Op 8 april dient het hoger beroep van de Belastingdienst tegen een huurder. Deze huurder heeft eerder van de Belastingdienst een schadevergoeding geëist, vanwege een extra huurverhoging. De rechter gaf de huurder gelijk, maar daar is de Belastingdienst het niet mee eens. Vandaar het hoger beroep.
De Belastingdienst gaf aan verhuurders informatie over het inkomen van huurders. Dat gebeurde tussen 2013 en april 2016. In die periode mocht de Belastingdienst dat helemaal niet doen.
Op grond van die informatie over de inkomens verhoogden verhuurders de huren van een aantal bewoners extra. Dit gebeurde al vanaf een bruto jaarinkomen van € 33.600.
Financiële schade huurder door de Belastingdienst
Ook de huurder die de rechtszaak begon, kreeg een extra huurverhoging. Hij vindt dat dat de schuld van de Belastingdienst is. De acties van deze dienst hebben hem geld gekost. Hij heeft dus financieel schade geleden doordat de Belastingdienst zich niet aan de wet hield.
Hulp bij verhalen van schade
De rechtbank is het (tot nu toe) eens met de huurder. Dat betekent dat andere huurders die in deze periode een extra huurverhoging hebben gehad, ook een schadevergoeding van de Belastingdienst kunnen eisen.
Oproep
Hebt u in de periode 2013 en april 2016 een extra huurverhoging gehad? Dan kunt u de schade
verhalen op de Belastingdienst. Op de website van de Woonbond vindt u een modelbrief en een
rekentool.
De Belastingdienst heeft laten weten geen schade te vergoeden tot er een uitspraak is in het hoger beroep. Maar het is verstandig wel alvast een claim in te dienen.
Lees hier het oorspronkelijke bericht van de Woonbond.